Ekstrakten til tormentilsnaps laves af tormentilroden. Roden har meget garvesyre, så denne snaps har rigtig godt at få lov at lagere i mange år. Det bliver den kun bedre af.

Opskrift på tormentilsnaps

70 cl ren alkohol/snaps/vodka
Et stort patentglas eller et glas med skruelåg som kan indeholde ca 1 liter
1 deciliter tormentilrod, renset og skåret i tynde skiver

Roden graves op fra oktober – april, renses omhyggeligt med en børste og skrælles/skrabes hvis der er større urenheder. Jeg snittede den træagtige rodknod/stængler i tynde skiver, og brugte en deciliter til 70 cl snaps. Lad det trække et mørkt og køligt sted i 3-7 dage – jo mere rod du bruger, jo kortere skal trækketiden være. Du risikerer nemt at den bliver bitter, på grund af mængden af garvesyre, i stedet for aromatisk. Så smag dig frem, så sikrer du at Tormentilsnapsen bliver én af dine favoritter. Essensen filtreres gennem et kaffefilter eller et klæde og skal nu lagre i flere måneder – gerne op til et år eller længere. Efter lagring skal den fortyndes. Jeg har fortyndet 1:10, men smag dig frem – det er jo din kryddersnaps og måske kan du bedst lide den mere kraftig? Du får en snaps som er både rund og meget velsmagende. Farven er flot dyb rød – deraf navnet “Blodrod”.

Vidste du at tormentil også:

  • kaldes potentil – blodrod (Potentilla erécta)
  • hører til rosenfamilien
  • kendes på de 4 gule kronblade
  • er almindelig i hele landet
  • vokser på fugtig bund på enge eller på heder
  • er 15-40 cm høje
  • har været benyttet til farvning pga. den røde farve
  • har været brugt medicinsk mod smerter bl.a. for tandpine – men også mod den Franske syge (syfilis) og det siges, at tormentilsnaps virker mod pest, gigt, hævelse, tarmkatar og feber
no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Tormentilsnaps
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt:
Bedømmelse:
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)