Hvis man ser helt bort fra pizza og spaghetti Bolognese, er Spaghetti alla carbonara en af de mest populære retter, der nogensinde er lavet i Italien. Den skal – i modsætning til mange danskeres sædvane IKKE laves med fløde, men med æg! Den originale opskrift er med svinekæber, men pancetta eller en godt dansk røget bacon kan lige så fint bruges.

Ingredienser til Spaghetti alla carbonara

Olivenolie

150 g. bacon eller pancetta eller tørrede svinekæber

Spaghetti med æg  (uovo)

1 fed presset hvidløg

2 æg

Salt

Frisk kværnet peber

Parmesanost (Pecorino romano)

Sådan laver du Spaghetti alla carbonara

Varm olien op, og sæt en stor gryde vand i kog. Sprødsteg bacon og tilsæt hvidløg. Steg det hele indtil kødet er gyldent, og tag det så af igen.

Det er meget vigtigt, at du koger spaghettien al dente. Hold øje med den hele tiden og giv den gerne lidt kortere tid, end der anbefales på pakken. Husk på, at den koger videre i vandet, indtil du har hældt den fra, og at spaghettien også mister struktur i den tid, den befinder sig på panden.

Riv rigeligt ost. Det kan næsten ikke blive for meget, hvis osten er af en god kvalitet. Læg spaghettien ned i panden, og bland det godt sammen. Tag panden af varmen, og tilfør kværnet peber samt de piskede æg og ca halvdelen af osten. Rør forsigtigt rundt, indtil retten er blevet cremet og anret så spaghettien på en tallerken og drys resten af den revne ost over.

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Spaghetti alla carbonara
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: