Sødskræm er en af de skærmplanter, som kommer tidligst om foråret.

I det tidlige forår kan sødskærmsnapsen laves på blade og stængler, men efter blomstring får du en bedre snaps hvis du bruger de lange, grønne, friske frøkapsler. Til en flaske snaps skal du bruge en deciliter blade eller en håndfuld frøkapsler. Frøene skal hakkes groft inden du hælder alkohol over dem. Det hele trækker kun et par dage, hvor efter essensen filtreres.

Sødskærm essensen smager kraftigt af lakrids, men får en mere varm, blød og afrundet smag efter nogen tids lagring.

Den er god at nyde afkølet på en varm sommerdag, hvor man sidder i skyggen under træet. Drikken leder tankerne hen på en fortovscafe i det sydlige Europa. Den minder en hel del om Pastis (Pernod eller Ricard blandet med vand)

Desværre har jeg ikke planten i min have, men den kan findes langs landeveje og i fugtige løvskove.
Heldigvis har jeg lige fundet firmaet “Plantefrø.dk”. Jeg har altid haft tanken, at det kunne være sjovt at dyrke de vilde planter hjemme i min egen køkkenhave, og det er nu blevet muligt. Feks skal den gamle krydderurt Kvan, sammen med den flerårige engplante Røllike og selvfølgelig sødskærm (Spansk kørvel) sås inden længe. En frøpakke, der indeholder frø til feks sødskærm koster ca 30,- pr pakke. Det er billigt for at få mulighed for at lave sin egen kryddersnaps.