Indsamling af haveroser er bedst i hovedblomstringstiden – juni måned. Det er nemlig de nye spæde knopper du skal bruge. Dem kan du også være heldig at finde helt frem til september, hvis du husker at klippe rosen efter afblomstring. Hvis du vil være sikker på at få en god essens, skal du gå efter de roser der dufter kraftigt – endnu en grund til at have velduftende roser i sin have 🙂

Rosensnaps - fin, fed og styrkende

Ingredienser til rosesnaps: (se Hybensnaps længere nede)

3 gode rosenknopper

3 dl ren alkohol

1 glas med tætsluttende låg

Sådan laver du rosensnaps:

Klip et par friske knopper af – du skal bruge dem som er lige på nippet til at springe ud. Pil forsigtigt de grønne bægerblade af. Læg rosenknopperne i et glas. Overhæld dem med 3 dl ren alkohol, og lad det stå i 1-3 dage. Knopperne har nu mistet farven og er klar til at blive taget op. Nu er der bare tilbage at filtrere rosensnaps ekstrakten.

Klar til servering

Rosensnapsen kan drikkes med det samme. Men som alle andre snapse vinder også rosensnapsen ved lagring. Hvis du lager den, får den en finhed, fedme og styrke, som kun kendetegner rosensnapsen. Rosensnapsen får en mindre perfumeret smag, ved at blive spædet op med ren alkohol.

TIPS

Til denne snaps er det bedst at bruge helt ren alkohol – feks vodka. Undgå Brøndum, der vil give en markant anden smag til rosensnapsen.

Du kan bruge både haveroser og vilde roser. Feks er Klitrosen, med sine hvidgule blomer oplagt at bruge. Og skulle du være kommet forsent ud, mht. rosenknopperne, kan du altid bruge de modne hybenfrugter.

 

HYBENSNAPS

Hybenfrugten renses for frø og tørres inden de overhældes med snaps eller vodka. Lad det trække en måned og filtrer frugten fra. Nu er hybensnapsen klar til at blive serveret – eller lad den bare lagre i længere tid. Det bliver den kun bedre af.

Hybenrosesnaps - uden frø og tørres

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Haverosesnaps
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt:
Bedømmelse:
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)