Er du til det syrlige, skal du helt klart prøve en skovsyresnaps. Den trækker noter af citron og frisk syre, og er derfor velegnet til fede fisk og skaldyrsalat. Giv den 8 dage et mørks sted og har en snaps der er klar til at blive serveret

Det skal du bruge:

2 dl friske skovsyrestængler med blade
70 cl klar snaps/vodka/ren alokohol

Opskrift på skovsyresnaps:

Brug en glasbeholder med skruelåg, feks. et syltetøjsglas. Det gør det nemmere at få skovsyren ud, når essensen har trukket. Stængler og blade kommes ned i glasset og så hælder du snaps/vodka over, ca 70 cl. Stil glasset med essensen et mørk sted i 8 dage. Nu er essensen klar til at blive filtreret og komme over i en egnet flaske, som er lufttæt. Skovsyresnapsen er klar til at blive serveret og skal ikke fortyndes. Syren gør at snapsen sagtens kan lagre yderligere 1 år – det bliver den kun mere blid af.

Vidste du at skovsyre kan:

  • styrke immunforsvaret
  • forbedre fordøjelsen
  • styrke knogler
  • øge blodomløbet
  • give øget energi
  • give lavere blodtryk
  • øge appetitten
  • styrke hjertet
  • styrke nyrene
no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Skovsyresnaps
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: