Pesca al sale di Livorno

Saltindbagt fisk er en klassiker i det Italienske køkken. De serverer det på mange restauranter, men fisk i saltdej er meget nemt at lave selv. Teknikken med saltindbagt fisk er, at fisken tilberedes i egen saft og kraft. Derfor bliver smagen altid meget koncentreret. Vil du imponere gæsterne, eller er du i Italien og skal stå for aftensmaden, så prøv denne fantastiske opskrift.

Ingredienser

Hvid, mager fisk (feks havbars, guldbars eller torsk)

1 kilo groft salt (brug gerne den lokale)

2 æg

Krydderuter (feks persille, basilikum, koriander, timian, rosmarin etc)

2 fed hvidløg

Skallen af en øko citron

Sådan laver du saltindbagt fisk

Fisken renses og evt. skæl skrabes af. Hak en god håndfuld krydderurter og 2 fed hvidløg. Fyld halvdelen af krydderurterne og hvidløget i fisken.

Del ægget i blomme og hvide og pisk æggehviderne til de er helt stive, og tilfør resten af krydderurterne samt revet citronskal og et kilo salt. Rør det sammen og lav et leje af halvdelen af saltblandingen på en bageplade med bagepapir. Anbring fisken ovenpå, og dæk dem til med resten af saltblandingen.

Sæt den ind under grillen i den forvarmede ovn på højeste varme i ca 15 min. Når saltet er blevet sprødt og gyldent, er fisken klar. Pak den forsigtigt ud, og server den evt. med aioli (brug æggeblommerne) og en salat med asparges, tomat og persille.

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Saltindbagt fisk
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: