Brug de nye friske rabarber til rabarbermarmelade. De friske nye rabarber indeholder meget syre, derfor kombinerer jeg altid rabarberne med noget sødt. Det kan være sukker, vanillie, jordbær, æbler eller andre søde frugter. Hvis jeg får plukket for mange, eller når vækstsæsonen er på sit højeste, fryser jeg rabarberne i mindre stykker af ca 2 cm. Så har jeg altid til en god dessert eller en nem eftermiddagskage.
Rabarber kan bruges i et hav af kombinationer – og her får du min opskrift på en meget nem rabarbermarmelade:

Det skal du bruge til rabarbermarmelade:

500 g rabarber
3 dl sukker
1 vanilliestang
½ dl vand

Sådan laver du rabarbermarmelade

  1. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker – ca 2 cm lange
  2. Kom rabarberne i en gryde sammen med ½ dl vand
  3. Tilsæt sukker og vanilliekorn
  4. Kog det hele op og når det koger skruer du ned til ½ varme og rører i marmeladen i 5 minutter
  5. Rengør marmeladeglas og skyl dem med atamon
  6. Hæld den varme marmelade over i de rengjorte glas og lad det køle ned inden du sætter låg på.

Skal du bruge nonoxal?
Nej. Nonoxal er opløseligt calcium (kalk). Rabarber indeholder syren oxalsyre, som forhindrer kalk i at løbe ud i blodbanen og over til knoglerne. Hvis ellers du spiser normalt og får dækket dit daglige indtag af kalk, behøver du ikke tilsætte nonoxal til rabarmarmelade, fordi mængden af oxalsyre i rabarberstilke er så lille.

Hvilke rabarbersorter skal du vælge?

Jeg har to sorter i min køkkenhave. De er valgt udfra deres egenskaber og farve_

Jordbærrabarber ‘Elmsfeuer’ – God til marmelade og kompot, pga. sin flotte dekorative farve og den kan høstes fra maj til oktober.

Vin-Rabarber ‘Spangsbjerg’ – God til marmelade, kompot og bagværk. Det er en rigtig velsmagende rabarber og den giver et stort udbytte. Kan høstes fra maj til oktober

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Rabarbermarmelade
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: