Skal jeg nævne én snaps som er nem for nybegyndere, må det være Porsesnaps. Den er nem og hurtig at fremstille.

Opskrift på Porsesnaps

1 deciliter blade
70 cl snaps/ren alkohol/vodka

Porse-blade-snaps
De nye blade om foråret giver en sødere og finere snaps – men bladene kan indsamles hele året. Pluk bladene af kvistene og put dem i et glas, med tætsluttende låg, sammen med 70 cl snaps. Bladene trækker 1-2 dage og så er snapsen klar, når du har filtreret bladene fra.

Lynsnaps? Fyld en flaske med porseblade, lad det trække ½-1 time – så er du klar til uventede gæster.

Porse-rakler-snaps

Du skal samle raklerne om foråret (marts-april). Det er hanraklerne du skal lede efter, og det kræver god tid og lidt fingersnilde. Brug en håndfuld til 2-3 deciliter snaps og lad det trække i 3 dage inden du filtrerer. Snaps af raklerne er mere bitter og kan med fordel lagre i et år, eller bruges som blandingssnaps.

Vidste du at porsesnaps:

  • kan laves på på blade og rakler
  • er ca 1 meter høj
  • findes på heden i fugtig jord
  • er sjælden i Østjylland, men almindelig i resten af Danmark
  • indvortes styrker maven, læger blæren og virker vanddrivende
no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Porsesnaps
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt:
Bedømmelse:
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)