Den gule blomst Perikon lever i grøftekanter og i enge, men du finder den også på tørre bakker og i skovkanten.

Hvis du har en pose med kan du nippe de spæde knopper af – ellers kan du plukke en buket og tage med hjem. Skulle du være så heldig at finde et sted med mange blomster, kan du med fordel fryse de overskydende knopper, hvis du ikke har snaps nok til hele portionen.

Opskrift på perikonsnaps:

Du skal bruge min 3 dl perikon-blomsterknopper til en hel flaske (70 cl) alkohol (finsprit, Blå Aalborg) eller ren vodka. Lad det trække 2-3 dage et mørk sted og filtrer den (brug feks. et kaffefilter). Perikon-ekstrakten skal fortyndes hvis du har brugt en stor mængde knopper til 70 cl alkohol.

Farven er flot dybrød og skifter til brunlig ved lagring. Efter lagring skal der prøvesmages – flere gange – så du rammer lige præcis dén version af Perikonsnapsen som du bedst kan lide. Og husk: efter du har fortyndet, har perikonsnapsen godt af at stå og “samle sig” i et par uger.

Perikon er en ægte kryddersnaps-klassiker og ikke uden grund. Den er fortrinlig både til muslinger, rejer, jomfruhummere og ægte hummere og passer også godt til oste – eller bare til ren nydelse.

Vidste du at perikon:

– er det samme som Hyperikum og Prikbladet perikon
– også kendes som Johannesurt eller Skt. Johns Urt
– er en taknemmelig staude, og så i haven
– knopperne kan høstes fra slutningen af juni til starten af august
– er en 40-60 cm høj flerårig urt

Perikon er nem at finde i de danske grøfter og enge. Men den er også rigtig fin at have i krydderhaven. Det er en flerårig plante, så du har mulighed for at lave din yndlingssnaps hvert år. Du kan købe en plante i potte her, så kan du høste allerede i juni-juli.

Opskrift på perikonsnaps

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Perikonsnaps
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: