Koldhævede skeboller

Denne opskrift bruger jeg ALTID når vi skal på familieweekend-tur. Hvis du bare ønsker at lave en lille portion til morgenmaden - både til hverdag og i weekenden - så kan du bruge denne opskrift: KOLDHÆVEDE GAFFELBOLLER Dej til koldhævede skeboller eller brød...

Marengs med chokolade og nødder

Lette, søde og sprøde marengs med fyld er fine til the eller kaffe, men også perfekte til tilbehør til is og frugtsalat - og så er marengs nemme at bage. Opskrift til ca 15 stk marengs: 4 æggehvider 250 g sukker 1 tsk citronsaft eller eddike 1½ spsk majsstivelse 100...

Dark ‘n’ Stormy

I 1806, formåede "The Mercury" med nød og næppe, at undgå det frygtede koralrev ved Bermudas kyst. Kaptajn James Gosling styrede skibet sikker i havn, efter 91 dage til søs. Gosling blev med årene en af de mest fremtrædende familier på Bermuda, og i 1857...

Rabarbermarmelade

Brug de nye friske rabarber til rabarbermarmelade. De friske nye rabarber indeholder meget syre, derfor kombinerer jeg altid rabarberne med noget sødt. Det kan være sukker, vanillie, jordbær, æbler eller andre søde frugter. Hvis jeg får plukket for mange, eller...

Tom Collins med grape

Tom Collins er en gin-baseret drink fra 1800-tallet, som er opkaldt efter en bartender ved navn John Collins. Han lavede denne - senere så berømte punch - på hotellet Limmer's Old House i Mayfair. Men da drinken oprindeligt blev lavet med Old Tom Gin, blev John...

3 opskrifter med sommerens skønne bær

Spis dig sund i sommerens søde bær Sommer i Danmark er lig med friske, søde, sunde bær. Det er vitaminbomber efter en lang vinter og du kan nemt bruge dem i salater, til din yoghurt, i smoothies, på din havregryn eller som et sundt alternativ til slikposen om...

Sådan laver du italiensk moka (med K)

Moka kaffe betyder noget helt andet i Italien end i Danmark. Her er det en speciel bryggemetode som ordet moka referer til. Moka-kanden er ikke særligt udbredt i Danmark, men mange som har rejst i Italien kender den. Det er en time-glas formet kande i to dele som...

Jordbær/rabarber Bowle

Jordbær/rabarber bowle til gæsterne - eller troede du også at sommerpunchen var et "no-go" og totalt utrendy? Den er vendt stærkt tilbage. Alle vil drikke punch / bowle til sommerens fester - og hurra for det. For det er nemt, friskt og så pynter det på et...

Limonade med jordbær og rabarber 

Rabarber og jordbær klæder hinanden helt vildt godt. De to smage går op i en højere enhed, og tilføjer du syre fra citron, bliver det ikke meget bedre på en sommerdag i Danmark. Eller brug de frugter og bær, du har i haven, til limonade. Så kan du variere smagen...

Klassisk citron limonade

Hvordan laver jeg hjemmelavet limonade? Til en klassisk limonade skal du bruge: 1 citron 2 dl vand 1 dl sukker 8 dl iskoldt vand Sådan laver du hjemmelavet klassisk limonade: Brug en kartoffelskræller eller et juliennejern til at skrælle citronen. Men kun det...

Opskrifter som også kan bruges når der kommer gæster

Måske finder du din nye yndlingsret er på listen, med opskrifter påskøn hverdagsmad.
Det er retter som er nemme og hurtige at lave, og med masser af smag.
Hverdagen skal være nem og hverdagsmad er den slags mad som vi alle laver allermest.
Her er dejlige opskrifter på hverdagsretter som helst skal være nemme og meget gerne smage dejligt.

Koldhævede skeboller

Koldhævede skeboller

Denne opskrift bruger jeg ALTID når vi skal på familieweekend-tur. Hvis du bare ønsker at lave en lille portion til morgenmaden - både til hverdag og i weekenden - så kan du bruge denne opskrift: KOLDHÆVEDE GAFFELBOLLER Dej til koldhævede skeboller eller brød (88-100...

læs mere
Marengs med chokolade og nødder

Marengs med chokolade og nødder

Lette, søde og sprøde marengs med fyld er fine til the eller kaffe, men også perfekte til tilbehør til is og frugtsalat - og så er marengs nemme at bage. Opskrift til ca 15 stk marengs: 4 æggehvider 250 g sukker 1 tsk citronsaft eller eddike 1½ spsk majsstivelse 100 g...

læs mere
Dark ‘n’ Stormy

Dark ‘n’ Stormy

I 1806, formåede "The Mercury" med nød og næppe, at undgå det frygtede koralrev ved Bermudas kyst. Kaptajn James Gosling styrede skibet sikker i havn, efter 91 dage til søs. Gosling blev med årene en af de mest fremtrædende familier på Bermuda, og i 1857 begyndte...

læs mere
Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

Brug de nye friske rabarber til rabarbermarmelade. De friske nye rabarber indeholder meget syre, derfor kombinerer jeg altid rabarberne med noget sødt. Det kan være sukker, vanillie, jordbær, æbler eller andre søde frugter. Hvis jeg får plukket for mange, eller når...

læs mere
Tom Collins med grape

Tom Collins med grape

Tom Collins er en gin-baseret drink fra 1800-tallet, som er opkaldt efter en bartender ved navn John Collins. Han lavede denne - senere så berømte punch - på hotellet Limmer's Old House i Mayfair. Men da drinken oprindeligt blev lavet med Old Tom Gin, blev John...

læs mere
3 opskrifter med sommerens skønne bær

3 opskrifter med sommerens skønne bær

Spis dig sund i sommerens søde bær Sommer i Danmark er lig med friske, søde, sunde bær. Det er vitaminbomber efter en lang vinter og du kan nemt bruge dem i salater, til din yoghurt, i smoothies, på din havregryn eller som et sundt alternativ til slikposen om...

læs mere
Sådan laver du italiensk moka (med K)

Sådan laver du italiensk moka (med K)

Moka kaffe betyder noget helt andet i Italien end i Danmark. Her er det en speciel bryggemetode som ordet moka referer til. Moka-kanden er ikke særligt udbredt i Danmark, men mange som har rejst i Italien kender den. Det er en time-glas formet kande i to dele som har...

læs mere
Jordbær/rabarber Bowle

Jordbær/rabarber Bowle

Jordbær/rabarber bowle til gæsterne - eller troede du også at sommerpunchen var et "no-go" og totalt utrendy? Den er vendt stærkt tilbage. Alle vil drikke punch / bowle til sommerens fester - og hurra for det. For det er nemt, friskt og så pynter det på et hvert...

læs mere
Limonade med jordbær og rabarber 

Limonade med jordbær og rabarber 

Rabarber og jordbær klæder hinanden helt vildt godt. De to smage går op i en højere enhed, og tilføjer du syre fra citron, bliver det ikke meget bedre på en sommerdag i Danmark. Eller brug de frugter og bær, du har i haven, til limonade. Så kan du variere smagen og...

læs mere
Klassisk citron limonade

Klassisk citron limonade

Hvordan laver jeg hjemmelavet limonade? Til en klassisk limonade skal du bruge: 1 citron 2 dl vand 1 dl sukker 8 dl iskoldt vand Sådan laver du hjemmelavet klassisk limonade: Brug en kartoffelskræller eller et juliennejern til at skrælle citronen. Men kun det yderste...

læs mere
Rosmarin-gin-fizz

Rosmarin-gin-fizz

Rosmarin-gin-fizz er perfekt som velkomstdrink til sommerfesten eller en varm eftermiddag på terrassen Ingredienser til Rosmarin-gin-fizz 3 cl gin 2 cl citronsaft 3 cl. rosmarinsirup (50/50 sukker og vand. Lad simre sammen med to rosmarinkviste til sukkeret er opløst)...

læs mere
3 gode grunde til at spise sommerens bær

3 gode grunde til at spise sommerens bær

Sommerens bær: jordbær, brombær, blåbær, hinbær og selvfølgelig en masse supersunde bær fra fjerne egne. Alle er de med til at give dig et vitaminboost og fylde din krop med antioxidanter og andre sunde stoffer. Her får du 3 gode grunde til at spise flere bær. 1:...

læs mere
Koldhævede gaffelboller

Koldhævede gaffelboller

Køleskabsboller, brusebadsboller, skeboller eller gaffelboller? Kært barn har mange navne. Men fælles for dem er at de er nemme at lave. Det tager 10 min at lave dejen om aftenen - evt. mens de andre vasker op og rydder af. Næste morgen er dejen klar og skal blot i...

læs mere
Hindbær Mocktail

Hindbær Mocktail

Har du brug for inspiration til skønne alkoholfrie drinks, til din næste fest eller hvis der bare skal hygges? Så prøve denne mocktail. Mocktails eller “alkoholfrie cocktails” er for alvor begyndt at sprede sig. En Mocktail er lækre dinks uden alkohol. Navnet...

læs mere
Lady & Vagabonden

Lady & Vagabonden

Lady & Vagabonden / Spaghetti med kødboller Alle elsker spaghetti med kødsovs, og lige så mange vil have denne version med kødboller som deres nye klassiker. Den er meget hurtig og nem at lave til aftensmad - blot 20 minutter. Få ingredienser - enkelt og lige til....

læs mere
Römertopf – Den originale stegeso!

Römertopf – Den originale stegeso!

Jeg har i snart 10 år brugt min Römertopf stegeso og jeg bruger den til alt fra serveringsfad og chipsskål til madlavning - den laver feks den mest fantastiske saftige kylling. Hvis du ikke er så heldig at arve den, som jeg har gjort, er det vigtigt at du går efter en...

læs mere
Hjemmelavet aioli med lime

Hjemmelavet aioli med lime

Denne version af hjemmelavet aioli med hvidløg, er nem at lave og du kan bruge den som dip eller dressing. Aioli er nemlig perfekt til tapas, kød-og fiskeretter. Til sommerens gillmad, og selvfølgelig til rejer og hummere. Prøv den også bare sammen med brød eller...

læs mere
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Hvis man ser helt bort fra pizza og spaghetti Bolognese, er Spaghetti alla carbonara en af de mest populære retter, der nogensinde er lavet i Italien. Den skal - i modsætning til mange danskeres sædvane IKKE laves med fløde, men med æg! Den originale opskrift er med...

læs mere
Saltindbagt fisk fra Livorno

Saltindbagt fisk fra Livorno

Pesca al sale di Livorno Saltindbagt fisk er en klassiker i det Italienske køkken. De serverer det på mange restauranter, men fisk i saltdej er meget nemt at lave selv. Teknikken med saltindbagt fisk er, at fisken tilberedes i egen saft og kraft. Derfor bliver smagen...

læs mere