Rabarber og jordbær klæder hinanden helt vildt godt. De to smage går op i en højere enhed, og tilføjer du syre fra citron, bliver det ikke meget bedre på en sommerdag i Danmark.

Eller brug de frugter og bær, du har i haven, til limonade. Så kan du variere smagen og gøre det endnu billigere at lave en læskende drik. I øvrigt er limonade genialt til børnefødselsdage – så kan nemt erstatte de søde sodavand!

Ingredienser til limonade med jordbær og rabarber – ca 2 liter saft:

Kog saften sammen af:

1 kg rabarber
250 gr jordbær
400 g sukker
Saften og skrællen fra 1 øko citron
1 liter vand

Sådan koger du saft med jordbær og rabarber:

Skær de rensede rabarber i mindre stykker af ca 1 cm. og nip stilken af jordbærene.
Kom vand, sukker, citron, jordbær og rabarber op i en tykbundet gryde og lad det hele koge i ca 20 min.
Lad saften køle af og sigt den over i rensede flasker med låg.
Lemonaden skal opbevares i køleskab og drikkes inden for 1-2 uger. Du kan med fordel hælde lemonaden på ½-liters flasker og fryse dem. Så har du saft til ungerne langt ind i efteråret.

Servering af limonade med jordbær og rabarber:

Hæld lidt limonade og masser af isterninger i er glas. Hæld iskold vand over og lidt frisk mynte. Prøv evt også med dansk vand. Bruset fra dansk vandet giver en friskhed og er et rigtig godt alternativ til sodavand.

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Limonade med jordbær og rabarber 
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tid i alt: