Køleskabsboller, brusebadsboller, skeboller eller gaffelboller? Kært barn har mange navne. Men fælles for dem er at de er nemme at lave. Det tager 10 min at lave dejen om aftenen – evt. mens de andre vasker op og rydder af. Næste morgen er dejen klar og skal blot i ovnen i 20 min. De er lækre og mere friske end rundstykker fra bageren eller fra fryseren. De boller der (måske) bliver i overskud er perfekte til madpakker eller til at tage med i tasken på farten.

Opskrift på koldhævede gaffelboller til hverdag og weekender

Ingredienser:

25 g gær
20 g salt
8 dl vand
450 g. hvedemel
200 g. grahamsmel
250 g. durummel
2 tsk. honning /sukker

Sådan laver du de bedste gaffelboller

Rør gær sammen med vand og tilsæt salt, honning, de 3 typer mel og rør det hele sammen. En skål og en gaffel er alt du behøver til denne opskrift. Når det hele er rørt sammen i skålen, dækkes den til med et låg, en tallerken eller husholdsningsfilm. Stil dejen i køleskabet natten over. Dejen er “lang” og sej, og det er også meningen. Den samler sig i løbet af natten.

Næste morgen tænder du ovnen på 200 grader (varmluft) og sætter dejen på en bageplade med to skeer – dejen er stadig sej og det er lige præcis sådan den skal være til koldhævede gaffelboller.

Hvis du har brugt for meget mel kan du i stedet skære bollerne ud med en køkkenkniv eller en dejdeler (den er perfekt til mange ting i køkkenet) og løfte bollerne over på bagepapiret.

Bollerne bages i ca 20 min til de er gyldne og lyder hule når du banker på dem. Det passer lige med at du kan nå under bruseren imens.

Velbekomme!

koldhævede skeboller (køleskabsboller)

PS: skal du bage boller til mange kan du bruge denne opskrift til 50 personer

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Køleskabsboller lavet med gaffel
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: