Hvordan laver jeg hjemmelavet limonade?

Til en klassisk limonade skal du bruge:

1 citron
2 dl vand
1 dl sukker
8 dl iskoldt vand

Sådan laver du hjemmelavet klassisk limonade:

Brug en kartoffelskræller eller et juliennejern til at skrælle citronen. Men kun det yderste gule lag – det hvide i skrællen giver en bitter smag.
Kog citronskrællen op med 2 dl sukker og 2 dl vand, og lad det koge stille og roligt, til citronskrællen har givet smag. Nu presses saften fra citronen over i gryden og det hele hældes på flaske eller kande, gennem en sigte. Så mangler du bare at tilføje 8 dl iskoldt vand og isterninger.

Hvor længe kan limonade holde sig?

Jeg laver altid en stor portion lemonade og så hælder jeg den på flasker. En flaske kan holde i køleskabe et par dage. Hvis du har lavet en stor mængde, kan du fryse det i mindre portioner, så forlænger du også smagen af sommer. Hæld lemonaden på ½-liters flasker, og læg dem i fryseren. HUSK ikke at fylde flaskerne helt, for væsken udvider sig når det fryses.

En anden måde at forlænge holdbarheden er at lave en sirup, ved at presse citronerne og blande det med sukker og vand. Sukker konserverer safen og kan holde sig i køleskabet i godt to uger. Opbevar det i en flaske med låg – så kan ungerne også selv blande saften når de har været på trampolinen eller ude at spille fodbold.

Hvad er klassisk limonade?

Lemonade er den simpleste form for saft du kan lave. Den består af 3 ingredienser: citron, sukker og vand.
1 dl vand, 1 dl sukker og saften af 1 citron varmes op til sukkeret er opløst. Nu har du en sirup, som du efter smag blander op med vand. Til denne portion bruger jeg 1 liter iskoldt vand. Det giver en dejlig frisk og let syrlig smag. Men prøv dig frem, måske vi du have mindre sukker i – eller måske vi dine børn have mere sukker i?

Lemonade vs. limonade?

Limonade: oprindeligt fra fransk limonade, afledt af limon ‘citron’. I Paris bar forhandlere af limonade en tank på ryggen, hvorfra de fyldte i glas. Det franske ord limonade er i nogle lande siden blevet en betegnelse for læskedrikke.
Lemonade: oprindeligt et engelsk ord for det franske limonade. En læskedrik af frugtsaft (især citronsaft), sukker og vand. Lemonade, uden kulsyre, er blandt de ældste ikke-alkoholiske drikke

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Klassisk citron limonade
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tid i alt: