Sådan laver du nemt lysestage og skjuler i beton

1) Vælg beholderne til at bruge som forme til dine skjulere og/eller lysestager i beton.
Du skal bruge to til hver – en til at lave den udvendige form og en mindre en til at lave hullet i midten.
Jeg har fundet ud af den optimale tykkelse til skjuleren/lysestagen er mindst 3 cm, så undgår du at betonen knækker når du forsøger at få den ud af formen. Hvis du bruger pap fra feks mælkekartoner i stedet for beholdere af plastik eller metal, er formen nemmere at få af når betonen er hærdet.

2) Bland betonen: ifølge anvisningen på pakken. På den beton jeg brugte skal du bruge 60 g vand til 400 g beton, og det hele blandes i en skål.

3) Hvis du bruger en metalform eller en anden hård form, er det vigtigt at du pensler indersiderne med madolie. På den måde sikrer du at formen slipper når betonen er hærdet. Fyld formene med den ønskede mængde beton – og brug gerne gummihandsker, for beton er ret hårdt ved hænderne.
Hvis du ønsker et glat udtryk i din skjuler eller lysestage, er det vigtigt at du banker så mange lufthuller ud som muligt. Men den bliver også flot (og får sit eget rustikke udtryk) hvis du undlader at “banke” luften ud af den. Skub den ønskede “indsats” ned i betonen – hvis indsatsen ikke skal blive siddene er det vigtig at ydersiden smørres med madolie. Læg noget tungt ned i den inderste beholder, for betonen står og arbejder mens den tørrer og kan skubbe indsatsen op.

4) Lad betonen tørre helt ud (afhængig af størrelsen tager det et par dage). Nu kan du tage indsatsen ud og tage skjuleren/lysestagen ud af beholderen.

Voila’

no92.dk
DIY Beton skjuler og lysestage
Gør-det-selv / DIY
DIY Beton skjuler og lysestage
Beskrivelse:
Nem trin-for-trin guide til at lave skjulere og lysestager i beton. Kun fantasien sætter grænserne