Denne version af hjemmelavet aioli med hvidløg, er nem at lave og du kan bruge den som dip eller dressing. Aioli er nemlig perfekt til tapas, kød-og fiskeretter. Til sommerens gillmad, og selvfølgelig til rejer og hummere. Prøv den også bare sammen med brød eller grisinier til et glas godt italiensk vin.

Ingredienser til hjemmelavet aioli med lime

2 stk. æggeblommer
2 knivspids salt
2-10 dl rapsolie
(eller anden neutral olie)
1 dl olivenolie
4 fed hvidløg (efter smag)
skal og saft af 2 øko-limes

Sådan laver du aioli med lime

Slå blommerne ud i en skål og rør dem sammen med saltet.
Tilsæt olien lidt af gangen – start med dråber, samtidig med at du rører. Alt olien skal være optaget og aiolien skal begynde at tykne. Så kan du begynde at tilsætte olien i større mængder. Hæld olie i til du har en luftig mayonnaise. Nu er det tid at smage til med hvidløg og lime. Her kan du med fordel igen tilføre lidt af gangen, til du rammer lige præcis den kombination du bedst kan lide.

Denne aioli passer perfekt sammen med saltindbagt fisk – prøv evt denne opskrift fra Toscana på Pesca al sale di Livorno

no92.dk:
recipe image
Opskrift:
Aioli med lime
Publiseret:
Forberedelsestid:
Tilberedelsestid:
Tid i alt: